Mercedes-Benz AMG

Mercedes-AMG, performance-märket från Mercedes-Benz, kombinerar sportig dynamik och exklusiva lyxdetaljer med fördelarna hos en serietillverkad bil från Mercedes-Benz.

 • Performance-märket från Mercedes-Benz

  Mercedes-AMG kombinerar sportig dynamik och exklusiva lyxdetaljer med fördelarna hos en serietillverkad bil från Mercedes-Benz.

 • Hundratusentals dagar av utveckling och testkilometer

  En AMG är inte bara en Mercedes med mer hästkrafter, utan en helt egen bil. För att vi ska uppnå det resultatet är ingenjörerna på AMG delaktiga redan i konceptfasen då våra medarbetare på Mercedes-Benz arbetar med att ta fram en ny modell.

 • Spänningen mellan design och high performance

  Det är särskilt när det handlar om teknik som högprestandamodellerna från AMG skiljer sig betydligt från andra bilar. För våra kolleger på designavdelningen innebär detta en stor utmaning: de måste integrera den moderna och avancerade tekniken i bilarna och samtidigt skapa en snygg, kraftfull och proportionerlig exteriör.

 • Skillnaden med AMG - one man, one engine

  Hjärtat i varje AMG är förstås motorn. Varje enskild motor tillverkas för hand i vår fabrik. På så sätt kan vi garantera att de tål hög påfrestning under bilens hela livslängd och samtidigt frigör stora mängder adrenalin.

Med passion för motorsporten

Driving Performance” står för de två grundstenarna hos Mercedes-AMG. För det första kraftutvecklingen, manövrerbarheten och ljudet, alltså egenskaper som skapar den unika körupplevelsen i en bil från AMG. För det andra vår strävan efter att ligga i täten i segmentet högprestandabilar.Tillverkningsdisciplin och ingenjörskonst finns i våra gener sedan mer än fyra decennier.

Utvecklingen hos AMG sträcker sig bortom tal och siffror

En AMG är inte bara en Mercedes med mer hästkrafter, utan en helt egen bil. För att vi ska uppnå det resultatet är ingenjörerna på AMG delaktiga redan i konceptfasen då våra medarbetare på Mercedes-Benz arbetar med att ta fram en ny modell. Det gör att AMG high performance-tekniken kan integreras i bilen och anpassas till prestandaprofilen.

En AMG känner man igen vid första anblicken

Den unika karaktären är omsorgsfullt framtagen av medarbetarna på designavdelningen på AMG i Affalterbach, som uttrycker den på ett nytt sätt för varje enskild bil. Sedd utifrån är det de sportiga proportionerna, de markanta detaljerna – som dubbellamell och A-vinge – och de tekniska finesserna som skiljer en AMG från en standardbil från Mercedes-Benz.

Manuell tillverkning av AMG Performance-motorer

järtat i varje AMG är förstås motorn. Varje enskild motor tillverkas för hand i vår fabrik. På så sätt kan vi garantera att de tål hög påfrestning under bilens hela livslängd och samtidigt frigör stora mängder adrenalin. En ansvarig tekniker monterar just sin motor med precision och hantverksskicklighet enligt vår filosofi ”one man, one engine” och dokumenterar sitt arbete med en signatur på AMG motoremblemet.

Mercedes-Benz AMG – Från exklusiv till unik

Den som kör en sådan här bil har rätt att ha höga förväntningar. I drömfabriken AMG Performance Studio jobbar vi för att överträffa dessa förväntningar. Här skapar vi unika bilar med individuellt utformad exteriör och interiör, helt enligt önskemålen från våra kunder.

Skicka förfrågaBoka provkörning


AMG modeller – Sedan

Mercedes-AMG A 45

Som första high performance-bil i kompaktklassen fascinerar Mercedes-AMG A 45 med kraft, dynamik och en cool och kaxig uppsyn. Med gott om innovationer och modern teknik, såsom marknadens starkaste serietillverkade 4-cylindriga motor och prestandainriktad AMG fyrhjulsdrift 4MATIC, sätter nya A-Klass en ny standard för segmentet.

Mercedes-AMG C 63

Nya Mercedes-AMG C 63 har hittat toppformen. Och inte nog med det – sportigheten tas till sin spets med sportmodellen Mercedes-AMG C 63 S. Dags att testa krafterna. AMG C 63 är en källa till inspiration. Sportstolar med AMG emblem i ryggstöden ger perfekt sidostöd även på kurviga vägar. Upplev en motorgeneration från AMG enligt ett helt nytt koncept.

Mercedes-AMG S 63

Driving Performance i lyxsegmentet! Nya Mercedes-AMG S 63 utmärker sig inom områden som kördynamik, lättvikt och effektivitet. Tack vare genomgående lättviktskonstruktion enligt konceptet AMG Lightweight Performance väger Mercedes-AMG S 63 upp till 100 kg mindre än föregångaren. Sammantaget ger detta en bränsleförbrukning med en effektivitet utöver det vanliga.

AMG modeller – Coupé

Mercedes-AMG C 63

Mercedes-AMG C 63 Coupé är en bil gjord för dig som vill ha spänning och prestanda på högsta nivå. Att denna tvådörrarsmodell är bland de absolut bästa i klassen är inte konstigt – formerna är omisskännliga, motorn stark och effektiv och köregenskaperna minst sagt dynamiska.

Mercedes-AMG CLA 45

Unik, inspirerande och sportig. En blick på detta kraftpaket räcker för att konstatera att även nya CLA 45 AMG är en värdig representant för en familj med högsta prestanda i generna. Den nya fyrdörrarscoupén kan skryta med en unik kombination av sportiga köregenskaper, extravagant design och fascinerande personlighet.

Mercedes-AMG CLS 63

Utnyttja effekten och njut av lyxen! Den utomordentligt dynamiska karaktären hos Mercedes-AMG CLS 63 syns såväl utvändigt som på insidan. I fokus står en perfekt blandning av exklusivitet och motorsportdesign utöver det vanliga. När 5,5-liters V8-biturbomotorn från AMG ryter igång med en maximal effekt på 410 kW (557 hk) är det ingen hejd på endorfinerna.

Mercedes-AMG GLE 63

Mercedes-AMG har nytolkat suv-konceptet och byggt en fyradörrars coupé som lever upp till högt ställda krav på både prestanda och design. Denna högprestanda-Coupé låter dig uppleva en körkänsla du inte trodde var möjlig. Tydlig design som berör är ett motto för Mercedes-Benz. Naturligtvis har även nya Mercedes-AMG GLE 63 Coupé detta mantra i generna.

Mercedes-AMG GT

Upplev dynamisk perfektion som får hjärtat att slå snabbare. Mercedes-AMG GT är lätt, atletisk och skräddarsydd i aluminium och lämnar ingen oberörd. Stig in och låt dig svepas med. Mercedes-AMG GT präglas av sportighet och känslor. Autentiska former och atletiska linjer ger betraktaren gåshud. Och även när du har stigit in i bilen möts du av perfektion in i minsta detalj. Sällan har sportighet varit så inspirerande.

Mercedes-AMG S 63 och Mercedes-AMG S 65

Katapultliknande acceleration ackompanjerad av en behaglig men tydlig V8-bas och framåtanda utan gräns. Lika spännande som en actionfilm och lika känslosam som ett musikstycke. Och allt kan upplevas med komfortnivån hos S-Klass. Upplev nya Mercedes-AMG S 63 Coupé och Mercedes-AMG S 65 Coupé.

AMG modeller – Suv

Mercedes-AMG G 63 och Mercedes-AMG G 65

Uttrycksfull design, modern drivteknik och enastående prestanda – de båda modellerna G 63 AMG och G 65 AMG sätter nya standarder i segmentet high performance-terrängbilar.

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC

Släpp loss en urkraft och upplev passion i dess renaste form med nya Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC. Redan designen skvallrar om att Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC är en bil som spränger gränser.

Mercedes-AMG GLA 45

Konkurrens är bra när den sporrar till nya framgångar. Se bara på Mercedes-AMG GLA 45, som ligger i topp vad gäller effektivitet i det växande segmentet kompaktsuvar.

AMG modeller – Shooting Brake

Mercedes-AMG CLA 45

Avantgardistisk design, teknik från motorsporten – ingenjörerna på Mercedes-AMG har gjort storverk i kompakt format och siktat mot stjärnorna med världens mest kraftfulla serietillverkade 4-cylindriga turbomotor.

Mercedes-AMG CLS 63

Det innovativa med Mercedes-AMG CLS 63 Shooting Brake kan kort och gott sammanfattas så här: en sportbil med fem stolar, stor baklucka och en aldrig tidigare skådad design. Denna högprestandabil väcker en längtan hos varje förare som vet att uppskatta kombinationen av dynamik, stil och elegans.

AMG modeller – Kombi

Mercedes-AMG C 63

Kombinationen av spännande design, genomgående sportig interiör och många praktiska funktioner gör Mercedes-AMG C 63 Kombi till en unik high performance-bil.

Mercedes-AMG E 63

Mercedes-AMG har fullt fokus på prestanda, dynamik och effektivitet. Aktuella E-Klass från Mercedes-AMG är starkare och har en mer dynamisk design än någon av sina föregångare.

AMG modeller – Roadster

Mercedes-AMG SL 63 och Mercedes-AMG SL 65

Nya Mercedes-AMG SL 63 och Mercedes-AMG SL 65 är redo att inta scenen. Den nya upplagan av denna kraftfulla roadster briljerar med genomgående lättviktskonstruktion samt högre effekt och dynamik. Samtidigt har bränsleförbrukningen och utsläppen kunnat minskas.

Nya Mercedes-Benz AMG i Lager

Landrins Bil Mercedes-Benz Säljare

Avesta

Eskilstuna

Ludvig Lund

Försäljare MB / Nissan
016-17 43 03
ludvig.lund@landrinsbil.se

Lund

Västerås – Hässlö

Göran Thörn

Försäljare MB/Taxiförsäljning
021-17 00 48
goran.thorn@landrinsbil.se

Fredrik Damm

Försäljare MB Certified
021-17 00 43
fredrik.damm@landrinsbil.se

Musa Meer

Försäljare MB
021-17 00 42
musa.meer@landrinsbil.se

My Berglund

Försäljare MB Certified/ Försäljningsassistent
021-548 00 66
my.berglund@landrinsbil.se

Skicka förfråga

Välj anläggning: